Tips för dig som reser mycket

En del av oss har ett arbete som innebär mycket resande. När man åker världen runt flera gånger om året finns det en del saker att tänka på. 

Kosten

Många som reser i arbetet väljer att unna sig lite extra bara för att man är i en jobbig situation eller vill undersöka landets matkultur. Hotellfrukostar brukar också vara mäktiga med mycket bröd, bacon och gärna lite choklad till kaffet.

Försök att hålla jämna matrutiner och ät mindre måltider. Om det är möjligt är det bra att äta små måltider flera gånger än tre stora. På lunchen kan man välja en måltidsersättare eller en vanlig sallad med dressing på sidan av.

Man blir också påverkad bara av att flyga mycket, inte bara fel matval. Varje störning i din kostrutin drabbar din magflora och det kan leda till övervikt.

Planera resan

Efter företaget har bokat din flygbiljett kan du göra din egen planering. Se till att vara på flygplatsen i tid. Prata med flygplatsen i god tid innan om att hyra en hyrbil under vistelsen, du kan få se mycket på din lediga tid och behöver inte lära dig nya transportsystem när du bara ska vara i landet i några dagar (ibland timmar). Många flygplatser har flera olika företag som hyr ut bilar och om du ringer till flygplatsen kan du få numret till dem och se till att en bil väntar på dig när du landar.

Man får inte ha med sig vatten ombord på planet, men man torkar ut lättare på ett plan. Köp vatten ombord istället för sprit och ta med dig lite frukt och proteinbars att smaska på under resan.

Lär känna din egen kropp och försök sova på rätt tider för att slippa jet lag. Det är ofta trångt på flygplanen men om företaget bokar i tid kan du få platsen närmast utgången. Sitter du bredvid en utgång har du ingen framför dig och kan sträcka ut benen.